vergrootglas
Vacatures in Marketing
Martijn Dood

Even de balans opmaken

Interview met Martijn Dood - Allround Digital Marketeer Achmea

´Eerlijk is eerlijk: Ik ben met enthousiasme maar ook met het nodige opportunisme bij Centraal Beheer aan de slag gegaan. Ik was net verhuisd naar Deventer en zocht een werkgever in de buurt. Ik werd meermaals gewaarschuwd voor lange lijnen, stugge collega's en een zo-doen-we-het-al-jaren-mentaliteit, maar zei desondanks toch dapper 'Ja!'. "Hoe erg kan het zijn?", dacht ik nog. "In ieder geval zijn de arbeidsvoorwaarden goed."

Vandaag is het 43 dagen later. Het einde van mijn proeftijd nadert, dus het lijkt me de hoogste tijd om vast te stellen hoe erg het is. Even de balans opmaken en ik begin met het laatste punt: De arbeidsvoorwaarden zijn inderdaad goed. Deze werkgever beschouwt je als een professional die zelf in staat is om zijn of haar tijd in te delen. Logisch dat een gezin met jonge kinderen, zoals dat van mij, vraagt om flexibiliteit. Het is ook altijd een optie om thuis te werken. Als dat uitkomt, waarom dan niet? Daarbij is er ruimte voor ontwikkeling. Mij werd letterlijk gezegd: "Begin met de taken die nu openstaan, kijk wat je ligt en pak de ruimte om je verder te ontwikkelen.". Het is een zeldzaamheid dat een werkgever haar werknemers zo autonoom laat opereren.

En dat vooroordeel over verzekeraars? Daar blijkt helemaal niets van op de afdeling waar ik werkzaam ben. Mijn afdeling heeft focus, ambitie om de beste in de markt te zijn en gebruikt de scrum-methodiek om de website en andere kanalen zo snel mogelijk naar de standaarden van deze tijd te krijgen. En dat lukt! Ik val met m'n neus in de boter want we zitten midden in Sprint 5 van deze nieuwe werkwijze en nu al trekt het 'Agile vliegwiel' andere onderdelen van de organisatie naar binnen. Toegegeven: Af en toe stuit ik nog wel eens op een restantje stoïcijnse houding binnen sommige afdelingen, maar ook deze schudden steeds vaker het stof van zich af om mee te gaan in de versnelling die vanuit Online gaande is.

Conclusie? Ik zit hier meer dan prima. Een uitdagende baan, met leuke en gedreven collega's en dat onder prima condities. Het was een sprong in het diepe, maar ik heb er geen seconde spijt van. Inmiddels zie ik dat meer oud-collega's hun weg weten te vinden naar Centraal Beheer. Hartstikke goed, want we kunnen ervaren collega's goed gebruiken.´

Ben jij ook toe aan meer rust rondom je werk, zonder in te boeten qua enthousiasme of motivatie? Dan nodig ik je graag uit om kennis te komen maken. We zoeken:

Online Performance Specialist; Een kruisbestuiving tussen de webanalist en de online marketeer. Iemand die weet te sturen op resultaat en graag direct gevolg wil zijn van zijn of haar analyses.

UX / Scrummaster; Een pragmatische UXer met scrumervaring en gevoel voor de agile benadering. Iemand die complexe producten eenvoudig en overzichtelijk weet te presenteren aan de klant.

Wil je dit interview verder delen?
Geplaatst: 27-10-2015
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Marketingcarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956
Linkedin    Twitter    Contact met Nienke Smit via WhatsApp   Linkedin    Twitter    Contact met Pieter Lammers via WhatsApp