Vacatures in Marketing
Marie Braem

Onze rol? Data vertalen naar relevante en innovatieve oplossingen

Interview met Marie Braem - Manager Analyse & Advies Achmea Inkomensverzekeringen

Achmea heeft de ambitie om een data driven verzekeraar te worden, waar beslissingen en procesoptimalisaties fact based zijn. Om dit binnen Inkomen mogelijk te maken is een nieuw, specialistisch team opgericht: Analyse & Advies. Vanuit onze expertise op het vlak van Data Science, klant- en marktonderzoek, strategie en innovatie vertalen wij data naar oplossingen voor complexe business vraagstukken.

Als PhD Klinische Epidemiologie, heeft Marie Braem een stevige statistische achtergrond en kwam zo in contact met Achmea. Ze startte als Data Analist, maar groeide al snel door naar de rol van Manager Analyse & Advies. “Onze missie is om via Data Science en innovatieve oplossingen, excellente klantbediening en ketenprocessen mogelijk te maken.“

“Een mooi voorbeeld van onze analyses is het voorspellend classificatiemodel dat we voor onze casemanagers hebben gemaakt. Zij krijgen iedere dag honderden verzuimmeldingen binnen. 70% van de werknemers meldt zich binnen 2 weken alweer beter. Met behulp van geavanceerde, analytische methodes zijn wij in staat om de casemanagers te adviseren welke verzuimmeldingen op welk moment aandacht nodig hebben. Zo helpen wij om de klant op een efficiënte manier zo goed mogelijk te ondersteunen in een duurzame terugkeer naar werk.”  

“Dit soort oplossingen kun je alleen maken als je heel dicht op de business zit”, vervolgt Marie. ”Je hebt elkaar nodig om in te schatten welke verbanden relevant zijn Als Data Scientist werk je met veel verschillende afdelingen samen. Denk afdelingen als actuariaat, acceptatie, polis en claims, Care (persoonlijke dienstverlening), IT en business intelligence). Het bouwen van data driven oplossingen is steeds een co-creatie tussen onze specialisten en collega’s uit de business Die breedte maakt ons vakgebied ook zo leuk en uitdagend!”

Heb jij als Data Scientist een duidelijke visie waar ons vakgebied naar toe gaat en wat dat voor Achmea betekent? Wil jij data laten werken om klanten te binden en processen te optimaliseren? Dan kom ik graag met je in contact. Ligt je ambitie meer op de harde techniek en weet je alles over het ontsluiten van databronnen, ETL processen, datawarehousing en SQL? Ook als Data Engineer ben je van harte welkom. We bieden als data-fabriek een omgeving waarin je je hart kunt ophalen.

Lees meer over de rol van Data Scientist of Data Engineer

Wil je dit interview verder delen?

Geplaatst op 12 juni 2017
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Marketingcarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956