Vacatures in Marketing

Gebruik big data door verzekeraars onder de loep

Bron: Verbond van Verzekeraars - 13 september 2019

Meer gepersonaliseerde en betaalbare verzekeringsproducten, betere dienstverlening, fraudedetectie en premiebepaling, meer distributiemogelijkheden en lagere kosten. Deze hele rij voordelen en kansen signaleert de International Association of Insurance Supervisors in haar concept-paper over het gebruik van big data analytics in de verzekeringssector. Maar er zijn ook risico’s. Zo is het IAIS kritisch op het toepassen van big data voor prijsoptimalisatie.

Het Verbond is benieuwd waar de kritische houding ten opzichte van prijsoptimalisatie precies op is gebaseerd (paragraaf 3.2.2). Andere risico’s zijn volgens IAIS de ondoorzichtigheid en complexiteit van de gebruikte algoritmes, de toegankelijkheid tot en betaalbaarheid van de producten (onverzekerbaarheid). Tegelijkertijd is het Verbond blij verrast met de erkenning van de Solidariteitsmonitor door het IAIS en de diverse Nederlandse voorbeelden in het paper.

Lees verder >>

Wil je dit nieuwsbericht verder delen?
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Marketingcarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956
             
×

Wil je ons helpen onze sites te verbeteren?

CareerGuide en haar niche vacaturesites bestaan alweer bijna 20 jaar. In die jaren zijn we meegegroeid met de digitale ontwikkelingen en de wensen van onze bezoekers.

Om nog beter inzicht te krijgen in de (toekomstige) wensen en behoeftes van onze bezoekers, hebben we een enquete opgesteld. Want goed genoeg is ons niet goed genoeg, we willen graag de toekomst een stap voor zijn! Wil je ons hiermee helpen door onderstaande enquete in te vullen?

>> Ga naar de enquete

Het onderzoek zal ongeveer 5 minuten van je tijd in beslag nemen. Er zal betrouwbaar met je gegevens worden omgegaan en de resultaten worden geheel anoniem verwerkt.