DNB Pensioenseminar 2024: in dialoog over de transitie

DNB Pensioenseminar 2024: in dialoog over de transitie

DNB kijkt terug op een geslaagd DNB pensioenseminar 2024 in DeFabrique in Utrecht. Dinsdag 9 april hebben meer dan 300 pensioenbestuurders en uitvoerders het seminar bijgewoond met als titel ‘Samen verbouwen in vertrouwen’.

DNB kijkt terug op een geslaagd DNB pensioenseminar 2024 in DeFabrique in Utrecht. Dinsdag 9 april hebben meer dan 300 pensioenbestuurders en uitvoerders het seminar bijgewoond. Met als titel ‘Samen verbouwen in vertrouwen’ hebben we uitvoerige dialogen gevoerd over de pensioentransitie en over het belang van samenwerking onder leiding van onze dagvoorzitter Diana Matroos.

Na de openingsspeech door Klaas Knot is in verschillende break-out sessies inhoudelijk en praktisch gesproken over belangrijke aspecten van de transitie. In deze interactieve sessies zijn onderwerpen behandeld waaronder de invaarmelding en complete dossiers, uitdagingen rondom de administratie, bestuursbesluiten over datakwaliteit en de rol van toezichthouders en fondsbesturen in het transitieproces. Het delen van good practices (o.a. borging van datakwaliteit, besluitvorming datakwaliteit door pensioenfondsen) en het bespreken van diverse perspectieven droeg bij aan een waardevolle uitwisseling van kennis en ervaringen. In de afsluitende panelsessie over het Platform Pensioentransitie hebben we laten zien dat we met de juiste dialoog en oog voor elkaars perspectief complexe sectorbrede vraagstukken kunnen oplossen.

Lees verder >>